Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Fabian Haverbeke 4 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #17313
   Naoufal 
  Bijdrager

  Hallo allemaal.

  Ten eerste wil ik Tina & Sander complimenten geven voor jullie boek. Echt een aanrader voor iedereen die er aan denkt om te gaan verkopen via Bol.com.

  Ten tweede had ik een vraag:

  Ik zit zelf in mijn product research fase, basically het begin van mijn onderneem-avontuur, en ik kwam er door jullie blog en boek achter dat 5 februari Chinees nieuwjaar is. Wat dus inhoudt dat China eigenlijk zowat voor 3 weken stil ligt.

  Nou las ik in jullie boek dat je ook in landen als Duitsland goedkoop kon inkopen, en dat klonk voor mij zeer interessant, omdat het dichterbij huis is natuurlijk, en ook met het feit dat het eventjes duurt voordat leveranciers in China weer gaan draaien.

  Ik ben namelijk benieuwd, of iemand of jullie wat leveranciers in Duitsland kennen, die jullie persoonlijk zouden aanraden?
  Mocht het niet Duitsland zijn, maar leveranciers uit een ander land dan China, ben ik net zo blij en dankbaar.

  Groetjes,
  Noef

  #17374
   Mike Volker 
  Bijdrager

  Ik zoek zelf altijd via Google naar leveranciers. Het kost je wat tijd, maar neem ook de tijd om een goede leverancier te vinden! Zonder de juiste leverancier, heb je geen goed bedrijf. Wat voor product wil je gaan verkopen? Google dan jouw product met erachter lieferant (leverancier) of hersteller (fabrikant). Of je kunt natuurlijk ook beurzen in Duitsland bezoeken, daar vind je meestal sneller de juiste leverancier. Stel je verkoopt gebreide knuffels (even maar een voorbeeld haha), dan kun je zoeken naar een brei beurs/evenement in Duitsland en ga daar eens heen.

  #17377
   Naoufal 
  Bijdrager

  Dat is iets waar ik zeker aan heb 🙂

  Dankjewel voor je tip Mike, ik ga daar zeker wat mee doen

  #17389
   Fabian Haverbeke 
  Bijdrager

  Beste Naoufal,

  In Duitsland of Europa zijn er inderdaad leveranciers, maar dit zijn vaak producten van Private Labels die ook in China zijn gemaakt. Dat betekent dat je in dit geval meer zult betalen (de Europese partij werkt namelijk ook voor winst :p), en vaak maakt dat je dan bijna geen winst meer kunt maken.

  Ik persoonlijk ga naar de grote beurzen in China zelf, om direct aan de bron te zitten.

  Een paar aanraders zijn:
  – Canton Fair in Guangzhou (2 keer per jaar), en covert bijna elk product dat in China wordt gemaakt. Dit is een monster beurs in 3 phases, van elke keer 1,2 miljoen vierkante meter, met 65.000 exposanten – tamelijk megalomaan! De meeste fabriikanten zijn daar op zoek naar private labels die hun producten willen kopen (onder hun eigen merk). Dit is de goedkoopste manier om aan je producten te geraken, maar je zult dan ook met hoge MOQ (minimum order quantity) kampen, lange productieperiodes (een maand ongeveer), en meer werk (packaging maken, goede producten selecteren, barcode toevoegen, productiekwaliteit checken,…).
  – HKTDC en Global Sources in Hong Kong: dit zijn kleinere maar gespecialiseerdere beurzen; je kunt op hun website zien wanneer er een beurs is voor producten waar je naar zoekt. Hier komen ook OEM fabrikanten (die op zoek zijn naar private labels), maar ook veel fabrikanten met een eigen merk. De prijzen zijn dan vaak nog altijd interessant, en heb je minder werk.
  – (Gespecialiseerde) beurzen in Europa: daar kun je Europese, maar heel vaak ook Chinese suppliers vinden. Als je niet tot in China wilt gaan, zijn deze beurzen zeker enorm aan te raden.

  In mijn ervaring met Europese suppliers (private labels) is dat ze enorm onprofessioneel zijn; communicatie verloopt zeer traag, ze zijn duur (heel duur!), en vaak zijn er dan al andere verkopers van het product (aangezien je de barcode niet zelf kiest, en ze al volop in Europa aan het verkopen zijn).

  #17419
   Angelique Jeerkens 
  Bijdrager

  Hallo Fabian,

  Ik heb een vraag over:
  (Gespecialiseerde) beurzen in Europa: daar kun je Europese, maar heel vaak ook Chinese suppliers vinden. Als je niet tot in China wilt gaan, zijn deze beurzen zeker enorm aan te raden.

  Hoe zoek jij deze beurzen? Google? Via-via?
  Ken jij misschien een website waar een overzicht staat van beurzen gespecificeerd op branche?

  #17425
   Fabian Haverbeke 
  Bijdrager

  Hello Angelique,

  Inderdaad, door via Google wat te zoeken :-). Als je naar een beurs gaat, kun je de suppliers dan ook vragen naar welke andere beurzen ze gaan.

  Het gemakkelijkste is er zoeken naar bv “electronics trade fair Germany” bv.
  Keywords zijn: “trade fair”, “exhibition”, “messe” (for German fairs) + land + onderwerp

  Onderwerp kan zijn:
  – Electronics
  – Sports equipment
  – fashion
  – flashlights
  – …

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account