5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Auteur
    Berichten
  • #14043
    Julian Prins
    Deelnemer

    Hi allemaal,

    Ik had laatst een deal gemaakt met een leverancier over een bestelling.
    Maar wat mij enorm dwarszat is de betalingsmethodes. Der staan opties
    dat je met creditcard kan betalen, maar niet met paypal.

    Mijn vraag naar jullie is.
    Zou ik dan toch beter een creditcard kunnen aanschaffen, en dan gewoon daarmee betalen.
    Of is het toch beter om via paypal te betalen. De enigste waar ik meezit
    via paypal betalen is, dat de leverancier der vandoor kan gaan met mijn geld en de order cancelt.

    Wat moet ik doen?

    Jullie advies en tips zijn van harte welkom,

    #14044
    Business Doe Je
    Sleutelbeheerder

    Hi Julian,

    De meest gangbare manier van betalen blijft in China toch betalen via bankoverschrijving. Dit wordt in China ook wel T/T genoemd (telegraphic transfer). Zelf betalen wij dan ook regelmatig op deze manier. Sample orders betalen wij meestal via PayPal. Het komt daarentegen wel steeds vaker voor dat Chinese leveranciers ook PayPal aanbieden als betaalmogelijkheid voor de volledige (grote) bestelling en niet enkel voor de samples. PayPal heeft als voordeel dat je een kopersbescherming hebt van 180 dagen. Mocht je je producten niet ontvangen, dan kun je binnen de 180 dagen na de betaling je geld terug claimen.

    Wel gaat PayPal gepaard met kosten voor de leverancier, dus houd er rekening mee dat deze vaak doorberekend worden. Vaak wordt dit al in de productprijs meegerekend, of er staan additionele transactiekosten op de Proforma Invoice (factuur/opdrachtbevestiging).

    Creditcard betalingen zijn soms ook mogelijk (ook via PayPal). Hier heb je ook een kopersbescherming, maar wel is credit card een minder gekozen manier dan T/T of PayPal.

    Wat wij als tip kunnen meegeven, is dat je goede research naar je leverancier dient te doen. Dit kun je aan de hand van de stappen uit het boek. Verder is het raadzaam om afspraken te maken. Dit kan middels een letter of credit of door betaalcondities af te spreken. Bijv. 50% voor verzending en 50% bij levering. Bestel sowieso samples. Wij willen namelijk altijd eerst het vertrouwen kunnen peilen van onze leveranciers en kijken of zij hun afspraken nakomen.

    Als je een bestelling zou plaatsen via Alibaba, kun je het beste ook betalen via Alibaba. Zo kun je je altijd beroepen op de Trade Assurance van Alibaba. Dit houdt in dat je via Alibaba je geld terug kunt krijgen, wanneer de leverancier niet tijdig zou leveren of een onjuiste levering heeft verzonden. Naarmate je je relatie opbouwt, kun je nog altijd andere betaalmethoden gebruiken.

    #14065
    Jack
    Deelnemer

    Nice, fijne uitleg. Hier heb ik ook iets aan. Dank!

    #14631
    Dennis V.
    Deelnemer

    Paypal heeft inderdaad een kopersbescherming. Maar beter altijd een leverancier zoeken die meerdere mogelijkheden bied

    #14723
    Timothy
    Deelnemer

    Ik zou proberen om gewoon via overboeking via boek (T/T) te betalen. Ik heb al eens meegemaakt dat als je laat zien dat je een echte serieuze klant bent, dan maken ze ook een uitzondering voor je en bieden ze je andere betalingsmogelijkheden aan. Doet niet iedere leverancier, maar je kunt het altijd proberen.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2017-2024 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account