3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #18128
    DannyB
    Deelnemer

    Hi all
    Waar ik al een tijdje tegen loop ik aan tegen het onderdeel verpakkingen. Als ik iets in China koop dan krijg ik bijvoorbeeld in een doos alle producten aangeleverd, en moet ik zelf zorg dragen voor verpakkingen. Hoe doen jullie dit? Of laten jullie dit rechtstreeks doen door de leverancier uit china? En als jullie het zelf laten uitvoeren, wat is een goede, betrouwbare partij die verpakkingen kan maken.
    Dank alvast voor de moeite om te reageren.
    Danny

    #18131
    Sander Roex
    Sleutelbeheerder

    Hi @DannyB, zelf vragen wij altijd naar de verpakkingsmogelijkheden bij de fabrikant. Vaak hebben zij al een portfolio van verpakkingsmogelijkheden. De meest standaard mogelijkheid is het verpakken in blisterverpakkingen of plastic pouches. Vaak zijn er ook custom mogelijkheden, waarbij je doosjes of andere verpakkingsvarianten kunt laten maken (afhankelijk van de producten).

    Bij het kiezen van productverpakkingen kijk ik altijd naar de volgende puntjes:
    – Neemt het volume van de levering veel toe (dit i.v.m. de toenemende transportkosten van China naar NL/BE)?
    – Vallen de kosten voor de verpakking binnen het budget voor de kostprijs?
    – Is het mogelijk om de verpakking te voorzien van een eigen design?

    Sommige fabrikanten zijn enkel goed in het fabriceren van hun eigen producten en werken voor verpakkingen samen met verpakkingsfabrikanten. Vaak krijg je dan hogere prijzen voor je verpakkingsmateriaal, dan wanneer je zelf de verpakkingen zou laten maken bij een fabrikant. Probeer dus ook contacten te leggen met fabrikanten die goed zijn in verpakkingen. Deze hoeven niet eens in Azië gesitueerd te zijn, je kunt ook binnen Europa verpakkingen laten maken. Deze zijn per stuk vaak iets duurder dan in Azie, maar de verzendkosten schelen wel enorm. Bereken dus altijd wanneer welk land/fabrikant het aantrekkelijkst is.

    Een voordeel van het laten maken van een verpakking bij de fabrikant van jouw product, is het feit dat deze dan vaak ook al je product voor je inpakt in de productverpakking. Dit scheelt heel wat tijd en/of kosten voor personeel die dit zou moeten inpakken.

    Een partij binnen NL waar je (vooral bij grotere volumes) voordelig doosjes kunt laten drukken is: https://www.budgetdoosjes.nl

    #19383
    Tim Bergmans
    Deelnemer

    Ligt er aan, soms is het voordelig om het te laten regelen door de leverancier (die heeft dan connecties en contracten met verpakkingsfabrikanten), maar bij grote verpakkingen is het vaak goedkoper om het in Nederland of buurlanden te landen leveren. Dit scheelt namelijk veel in verzendkosten. Hoe groter en zwaarder de verpakking, hoe meer verzendkosten je kwijt bent uit niet Europese landen. Dus ligt ook puur aan je product/ verpakking.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2017-2024 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account