Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jann 4 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #17463
   Jann 
  Bijdrager

  Ik verkoop kinderkamer accessoires en heb een vraag over een artikel.
  Ik kwam er zojuist achter dat een product wat ik te koop aanbied op Bol.com ook aangeboden word door een groot kindermerk. Het lijkt haast een 1 op 1 kopie. Ik heb het artikel op pauze gezet omdat ik bang ben dat ik te maken krijg met auteursrechtinbraak. Wat is jullie ervaring hiermee?

  Daarnaast wil ik deze koers helemaal niet varen omdat ik unieke producten wil aanbieden om zo zelf ook een mooi merk op te bouwen. Toch blijft het lastig om unieke producten te vinden omdat de meeste van mijn artikelen voorzien zijn van prints waarbij de chinezen niet schromen om printjes over te nemen van bestaande merken.

  #17472
   Fabian Haverbeke 
  Bijdrager

  Beste Jann,

  Ik denk niet dat je afgeschrikken; het gebeurt vaak dat zelfs grote merken (Bosh en Moulinex bv) identieke producten verkopen onder een eigen branding.
  Vaak zien de producten er identiek uit, en zijn ze het ook. Soms zien ze er identiek uit, maar zijn de gebruikte materialen of afwerking verschillend. Ik denk dat je beter gewoon verder verkoopt, en je zult wel zien of het merk ermee afkomt dat het eenzelfde design is. De kans is groot dat zij ook gewoon een bekende design gebruiken, die hun Chinese fabriek hen heeft voorgeschoteld.

  Tenslotte is een product meer dan het product alleen. Je hebt de branding, customer service, verpakking (heel belangrijk!)…
  Maar als je een eigen deftig merk wil opbouwen, is het wel noodzakelijk dat je je eigen verpakking maakt, met eigen tekst. Als je ook dat gewoon overneemt, heb je een product dat inderdaad niet echt uniek is…
  Ideaal maak je een eigen product, met eigen design, met eigen verpakking en eigen gebruiksaanwijzing. Het kan moeilijk zijn om een eigen product te maken (maar je kan wel gemakkelijk maken dat je product met goede materialen is vervaardigd, met een deftige batterij komt, etc), en een eigen verpakking (laten) designen.
  Als je de gemakkelijkste weg neemt door een volledig product te kopen, waar je alleen je merk op plakt, zul je hoogstwaarschijnlijk geen uniek product hebben, en is de kans ook groot dat de kwaliteit er niet echt is.

  #17486
   Business Doe Je 
  Sleutelbeheerder

  Hi Jann,

  Wat Fabian zegt klopt helemaal. Een merk draait niet enkel om het product, maar ookn het ontwerp van de verpakking, de uitingen etc. Wel raad ik je aan om altijd te controleren of een bepaald product, waarbij bij grotere fabrikanten/aanbieders het ook aanbieden, beschermd is. Dit zie je vaak bij elektrische en tech producten (bijv. Apple oordopjes). Als je dit hebt uitgesloten zie ik geen reden om de verkopen te gaan staken.

  Een volledig uniek assortiment is vaak lastig om te hebben. Je kunt het wel uniek maken Dior een eigen branding en/of toevoeging aan producten en het merk.

  #17487
   Jann 
  Bijdrager

  Bedankt voor jullie antwoorden. Dat stelt gerust

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account