Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tina Gosravani 2 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #17495
   bramheijmans 
  Bijdrager

  Beste ondernemers,

  Ik ben al enige tijd bezig met product research en denk nu een goed product gevonden te hebben om te private labellen. Zelf ben ik student aan de opleiding ICT & Media Design dus het maken van een website / branding voor mijn product zie ik als geen enkel probleem.

  De afzet van het product wat ik onderzocht heb is goed. Als ik echter kijk naar vergelijkbare producten op pagina 2 of 3 is de afzet een stuk lager. Hierdoor zit ik met de vraag: hoe makkelijk of moeilijk is het om je product op de eerste pagina te krijgen?

  Ik snap dat de concurrentie van de productcategorie dan van groot belang is. Mijn vraag is dan ook: wat wordt gezien als grote of te grote concurrentie?

  #17817
   Tina Gosravani 
  Sleutelbeheerder

  Hi Bram,

  Op de eerste zoekpagina van bol.com komen, is vaak eenvoudiger dan men denkt. Vooral als je een eigen ean-code hebt. Het is een kwestie van een sterke product listing hebben, in de juiste categorie staan en vooral een goed product hebben. Daarnaast kun je door verkeer van buiten het platform ook nog eens de positie verhogen op het online platform (advertenties, blogs etc. verwijzen naar platform). Hierdoor verhoog je je sales, waarbij je al sneller hoog komt te staan bij bijvoorbeeld de categorie ‘bestverkocht’ waar veel klanten op filteren.

  Een grote concurrentie hoeft in eerste instantie niet direct te betekenen dat je nooit op een eerste zoekpagina terecht komt. Side note: wel is het natuurlijk lastiger als je bijvoorbeeld 5 tot 10 hele grote concurrenten hebt die sterke product listings hebben en een hoge afzet, maar ook hier zeggen wij: concurrentie is goed, er is dus vraag. Als jouw product en/of verhaal/marketing rond het product beter is, is er zeker kans om de concurrentie te ‘verslaan’. Probeer je te onderscheiden.

  Groeten

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account