Leestijd: 3 minuten

WooCommerce is een van de populaire webshopsystemen en is wereldwijd al miljoenen keren gedownload en geïnstalleerd. Als je een eigen WooCommerce webwinkel hebt, maar ook zakelijk verkoper op bol.com bent, merk je al snel dat het beheren van meerdere systemen complex kan zijn. Zo dien je op meerdere plekken onder andere je aanbod, voorraad, verkopen, logistiek en wijzigingen bij te houden. Wij hebben een tijd gezocht naar een oplossing hiervoor. Zo zijn er enkele plugins die een koppeling realiseren tussen WooCommerce en Amazon, maar een vergelijkbare plugin voor bol.com verkopers kon ik niet vinden. Tot voor kort! Ik ontdekte een plugin voor WooCommerce die het mogelijk maakt om je zakelijke bol.com verkoopaccount te koppelen met je WooCommerce webwinkel. Deze plugin is gemaakt door het Nederlandse Woosa. Wij hebben Woosa uitgebreid getest en delen hieronder onze ervaringen.

Voordelen van de Woosa Bol.com WooCommerce plugin voor WordPress

Wij namen de proef op de som en hebben de plugin van Woosa mogen testen. Wij ontdekten al snel hoe eenvoudig het is om met deze plugin een koppeling te realiseren tussen het verkoopaccount op bol.com en een WooCommerce webwinkel. Het koppelen van het bol.com verkoopaccount met je webwinkel heeft heel wat voordelen. Enkele voordelen zijn:

  • Je kunt vanaf 1 plek je producten beheren voor zowel je webwinkel, als voor jouw bol.com assortiment.
  • Je kunt vanuit je WooCommerce dashboard ook alle bol.com bestellingen inzien. Dit heeft als voordeel dat je de bol.com bestellingen hetzelfde kunt afhandelen als WooCommerce bestellingen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van verzendlabels.
  • Je kunt in bulk producten aanpassen en de wijzigingen worden rechtstreeks aangepast in je bol.com verkoopaccount.
  • Doordat jouw WooCommerce aanbod gesynchroniseerd wordt met je bol.com verkoopaccount, hoef je nog maar op 1 plek je producten aan te maken. Vooral bij veel producten levert dit een flinke tijdsbesparing op.

 

Eenvoudig te installeren plugin

Het koppelen van je bol.com account met je WooCommerce omgeving is zeer eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is het invullen van je API-credentials. Na het koppelen kun je jouw aanbod gaan configureren. Zo kun je onder andere instellen welke verzendkosten standaard gehanteerd dienen te worden voor producten, maar ook wie de voorraad beheert (eigen verzending of LVB), de levertijden van een producten en de standaardconditie van een product. Je kunt deze later ook per product instellen.

Je bestellingen en afhandelingen op auto-piloot

Zodra je producten verkoopt via bol.com zal je merken dat deze automatisch geïmporteerd worden in je WooCommerce-omgeving. In het productoverzicht van jouw WooCommerce-omgeving kun je de status van bol.com zien. Ook is het handig dat je kunt kiezen of een product uit je webwinkel wel of niet getoond zal worden op bol.com.

Alles te managen vanaf 1 plek

Het grootste voordeel naar mijn mening van de bol.com WooCommerce plugin van Woosa, is de eenvoudige installatie en het direct automatiseren van je processen. Zo kun je niet alleen tijd besparen, maar hoef je je orders en producten nog maar vanuit 1 plek te managen. Een bijkomend voordeel is dat je huidige WooCommerce-instellingen en processen behouden blijven en aansluiten op de functionaliteit van de plugin van Woosa. Verzend je bijvoorbeeld pakketten via MyParcel, dan zal je deze verzendfunctie kunnen behouden en ook kunnen gebruiken voor je bol.com bestellingen.

Betrouwbare partner

Wellicht ben je nog niet bekend met Woosa en dit was ik zelf ook niet. Na het proberen en gebruiken van hun Bol.com WooCommerce plugin, was ik al snel overtuigd van dit Nederlandse bedrijf. Voor een vast (laag) bedrag per maand heb ik onbeperkt toegang tot de plugin en kan ik onbeperkt gebruikmaken van hun support. Daarnaast is Woosa een erkend plugin partner van bol.com. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goed werkende plugin die vlekkeloos aansluit op bol.com.

 

Heb jij een WooCommerce webwinkel en verkoop je op bol.com? Dan beveel ik Woosa zeker aan. Wil je daarnaast de plugin gratis 7 dagen gratis proberen? Klik dan hier en start direct met het optimaliseren van je proces en het besparen van tijd.

0 Reacties

Geef een antwoord

©2017-2024 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account