Over Sander Roex

Laat je niet programmeren, maar programmeer jezelf

Al vroeg in mijn leven wist ik dat ik ondernemer wilde worden. Op de basisschool droomde ik al van het hebben van een eigen automerk en knutselde ik een auto waar ik zelf in kon zitten. Ik ontdekte ook op de basisschool hoe leuk ik lezen vond en mocht ik in groep 2 al de klas voorlezen. Daarna begon een periode van mijn leven die ik niet bepaald leuk vond, namelijk de middelbare school. Ik moest hier vakken gaan leren waar ik totaal geen interesse voor had. Toch deed ik mijn best, maar de resultaten waren niet goed. In 4 schooljaren moest ik 2 keer blijven zitten. De laatste keer werd mij dan ook verteld “wij kunnen niets meer voor je betekenen, ga maar naar mbo”. Al op de middelbare school was ik op mijn 14e gestart met het inkopen en verkopen van zeldzame Vespa-onderdelen op het internet. Hier kon ik mijn passie voor techniek in kwijt. Ook het verkopen ging mij goed af. Daarom heb ik ook besloten om op mbo Werktuigbouwkunde te studeren. Dit was iets wat ik heel leuk vond en mij dus ook weinig energie kostte.

En toen begon mijn ondernemersreis…

Tijdens mijn mbo-opleiding heb ik mij officieel ingeschreven bij de KvK en ben ik alle kennis gaan verzamelen om een succesvolle ondernemer te worden. Omdat ik het mbo zo eenvoudig heb gehaald en ontdekte hoe leuk ik ondernemen vond, dacht ik bij mijzelf “is dit alles wat ik wil bereiken in mijn leven?”. Om mijzelf te bewijzen dat ik alles kan bereiken in mijn leven, heb ik toen de stap genomen om naar het hbo te gaan. Dit ging mij vrij eenvoudig af en ik heb hier vooral mijzelf en het ‘systeem’ hier leren kennen, maar ook de liefde van mijn leven. Ik dacht op deze opleiding alles te leren om nog succesvoller te worden met mijn onderneming, maar dit was niet het geval. Om toch mijzelf te bewijzen dat ik alles kan bereiken ben ik een pre-master voor de universiteit gaan volgen. Dit is het punt waarop ik mij afvroeg: “voor wie doe ik dit eigenlijk?”. Ik werd er niet gelukkiger van om nog een paar jaar in de boeken te duiken en zag mijn omzetcijfers van mijn bedrijf zakken. Ook merkte ik dat het een mindset is die de meeste mensen op deze aarde hebben, waarin je jezelf en je leven beperkt. Je wordt al van kinds af aan in een systeem gevangen en krijgt niet geleerd hoe je je eigen leven kunt leiden met je eigen vrijheden. Ik heb toen de knoop doorgehakt en ben toen gestopt met deze opleiding. Ik heb toen met mijzelf afgesproken dat ik er alles aan ga doen om mijn bedrijf naar een hoger level te tillen, want dat is wat mij een leven met meer vrijheid, tijd en geld kan bieden. En met succes! Ik heb momenteel 3 succesvolle bedrijven (24TUNED, MYSL en BDJ) waarmee ik diverse (online) producten en diensten aanbied. Ik leef nu mijn leven hoe ik dat wil. Wat ik jou en iedereen wil meegeven, is: laat je niet programmeren, maar programmeer jezelf. Doe wat jij leuk vindt en niet wat anderen (en het systeem) willen dat je doet.

PS. Het enige systeem waar ik helaas ook niet onderuit ben gekomen, is het belastingsysteem van Nederland. Mocht je me hierbij kunnen helpen? Let me know.

10 persoonlijke feitjes over mij

1 | Geboren in 1992 en opgegroeid in het pittoreske Reijmerstok.

2 | Al van kinds af aan heb ik een enorme passie voor snelle auto’s.

3 | Ik heb half Belgisch bloed in mij.

4 | Mijn geheugen is in staat om herinneringen op te roepen van toen ik 2 jaar oud was.

5 | Op de basisschool kon en mocht ik de klas al voorlezen op 5-jarige leeftijd.

6 | Nooit een middelbaar schooldiploma behaald.

7 | Vroeger zat ik bij de lokale voetbalclub. Tijdens wedstrijden vond ik de auto’s die langsreden en de vliegtuigen die overvlogen spannender dan de voetbalwedstrijd.

8 | Ik heb 101 business ideeën, maar kan deze (helaas) niet allemaal tegelijk realiseren.

9 | Ik houd enorm van reizen en ben blij dat ik dit met mijn liefde kan doen.

10 | Ik ben ervan overtuigd dat je alles kunt in je leven, als je maar probeert.

Sander Roex Ondernemer

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account