Over Tina Gosravani

De rode lijn in ondernemerschap is ‘durven’

 

Ik geloof dat ik 14 of 15 was toen ik ontdekte dat je gewoon geld kon verdienen door naar een rommelmarkt te gaan, superleuke spulletjes te kopen en deze vervolgens te verkopen met 1000% winst via Marktplaats. De ondernemer in mij werd hier verslaafd aan, maar de angstige tiener in mij was sterker en durfde niet om er verder in te groeien. Een eigen business hebben, heb ik van kids af aan stiekem gedroomd. Met een speelgoedkassa en een rekenmachine achter mijn bureau, deed ik op 12-jarige leeftijd al net alsof ik een eigen winkel had. Ik hoor mezelf nog zeggen ”Dat is dan €9,95 alstublieft. En mijn eigen winst is €6,95”. Beetje creepy als ik er nu over nadenk haha. Een 12-jarig meisje dat in haar kamer met zichzelf zit te praten en doet alsof ze klant en ondernemer is (En nee, ik ben nooit vastgesteld met psychische problemen ;-)).

Het effect van mijn mindset…

Alhoewel ik droomde om ondernemer te worden, heb ik in mijn jongere jaren geen concrete stappen durven te zetten om écht te starten. Dit kwam 99% door mijn mindset. ”Ik kan toch niet als onervaren persoon een eigen business starten”? ”Ik kan dat helemaal niet”, heb ik altijd gedacht. ”Wat zullen anderen wel niet denken?!” Onzekerheid was in grote mate aanwezig in mijn hoofd. Totdat ik tijdens mijn hbo-opleiding me ervan bewust werd dat ik mijzelf voor gek hield. Ik realiseerde mij dat iedereen alles kan bereiken, als je maar durft en doorzet. ”Kijk waar ik nu sta: van op de basisschool te horen gekregen dat ik alleen vmbo aan kan tot nu tijdens mijn hbo-opleiding waarbij ik het advies krijg om naar de universiteit te gaan”. Ik besloot om mijn angsten opzij te leggen en mijn ‘echte’ ik te zijn. Ik dacht ‘’Als ik het niet probeer, dan zal ik voor de rest mijn leven het ‘had ik maar’-gevoel ervaren en dat wil ik absoluut niet.’’ Met de liefde van mijn leven, die mij op alle vlakken steunt, heb ik de stap gezet om durven te ondernemen. Samen runnen wij Business Doe, verschillende webshops en zijn wij bezig met het ontwikkelen van een software. Wat ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Niet alleen doe ik nu elke dag, ieder uur, ieder minuut iets wat ik leuk vind en gelukkig van word, maar ik groei er persoonlijk meer door dan ooit van te voren. Ik geloof er heilig in dat ‘durven’ de rode draad in ondernemerschap (en in het leven) is.

10 persoonlijke feitjes over mij

1 | Geboren in 1992 en woonachtig in Nederland sinds 2-jarige leeftijd.

2 | Ik heb één voornaam: Tina. Maar mijn naasten noemen mij: Tien.

3 | Ik ben een Perzisch meisje met een zwaar Limburgs accent.

4 | Mijn naam heeft tijdens mijn schoolperiode voor awkward momenten gezorgd. Wanneer de leraar riep: ”Vraag 10a is voor..”, riep ik ”Ja?”.

5 | Ik ben een intrinsiek gemotiveerde persoon en doe de dingen die ik doe omdat ik het zelf heel graag wil.

6 | Van business ideeën daadwerkelijk business plannen maken, doe ik met volle energie.

7 | Ik heb energie voor: ondernemen, e-commerce, schrijven & contentmarketing

8 | Ik heb een verslaving aan sushi, Ben & Jerry’s, reizen en Sander.

9 | Ik ben maar 1.51 cm. Ik ben de afgelopen jaren zelfs 2 cm gekrompen. Wellicht ben ik over een paar jaar nog kleiner :-).

10 | Ik heb een hekel aan gierigheid, opscheppen, negativiteit en jaloezie.

Tina Gosravani ondernemer

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account