Downloads

Hier vind je alle documenten die wij aanbieden om jou verder te helpen met ondernemen. Deze downloads zijn tijdsbesparend en voor iedereen te gebruiken. Er zijn zowel gratis, als te betalen downloads. Bekijk wat je nodig hebt.

China import begrippenlijst

Wanneer je gaat importeren vanuit China kom je in aanmerking met heel wat verschillende, vaak onbekende, begrippen/afkortingen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste begrippen met uitleg die je tegen zult komen tijdens je importeerfase. Download de begrippenlijst vooraf of tijdens het contact met je leverancier om zo onduidelijkheden te voorkomen.

Talen: Engels en Nederlands

                     Gratis

Request For Quote (RFQ) formulier 

Professionele bedrijven werken vaak aan de hand van RFQ-formulieren. Met een Request for Quote vraag je een prijs- en leveringsofferte op. Je noteert in dit formulier zo specifiek mogelijk al je wensen en specificaties en vraagt de leverancier voor een prijs- en leveringsofferte. Chinese leveranciers hechten hier grote waarde aan. Het is niet enkel nuttig voor jezelf, aangezien je direct overzichtelijk hebt met wie je te maken hebt en of de leverancier interessant voor je is, maar ook de leverancier heeft in één overzicht alle gegevens staan. Daarnaast is het erg tijdsbesparend, omdat je niet meer constant heen en weer hoeft te e-mailen. We adviseren je om in een eerste contact met een leverancier, direct het RFQ-formulier te sturen met een begeleidende e-mail.

Aantal documenten die je ontvangt: 3

 • RFQ-formulier
 • Begeleidende e-mail bij RFQ
 • Instructies RFQ

Taal: Engels

    € 20,00 incl. btw

Purchase Order (PO) template

Dit document versterkt je positie bij het inkopen in China. Een PO zorgt ervoor dat jij als koper duidelijk en expliciet communiceert wat je in gaat kopen tegen welke voorwaarden, prijzen en eventuele varianten. Ook zorgt dit ervoor dat voor de fabrikant duidelijk is wat het uiteindelijke product dient te zijn en welke wijzigingen/specificaties voor de definitieve order doorgevoerd moeten worden. Met een PO stroomlijn je het inkoopproces, wat resulteert in een tijdsbesparing, duidelijkheid en goede afspraken. In de PO staan ook diverse voorwaarden naar de verkoper toe. In deze voorwaarden staat wat jij verwacht van de leverancier en welke stappen deze na de PO dient te volgen om tot een verkoop (PI) over te gaan. Heb je geen inkoopsysteem waarmee je een PO kunt uitdraaien, gebruik dan dit Excelbestand.

Aantal documenten die je ontvangt: 3

 • PO Template Engels
 • PO Template Chinees en Engels
 • Instructies PO

    € 20,00 incl. btw

Eindkwaliteitschecklist

Deze checklist is een document met diverse variabelen om de kwaliteit van het eindproduct te meten. Dit document is per product anders. Daarom staan er heel wat variabelen in, zodat je voor jouw product een geschikte checklist kunt opstellen. Deze lijst is bedoeld om de inspectie bij de fabriek uit te voeren, voordat de goederen verzonden worden. Je kunt ervoor kiezen om de checklist te sturen naar een inspectiebedrijf in China dat voor jou de kwaliteit zal gaan controleren bij de fabriek, maar je kunt er ook voor kiezen om de fabriek deze controle te laten uitvoeren. Mocht je de controle laten uitvoeren door een inspectiebedrijf, dan zal de betrouwbaarheid van de gegevens wel vaak hoger zijn dan wanneer je dit door de fabrikant laat uitvoeren.

Taal: Engels

    € 15,00 incl. btw

Fabriekscontrole checklist

Als ondernemer wil je graag kwalitatieve producten voor een zo gunstig mogelijke inkoopprijs. Het is daarom belangrijk om de fabriek waar je zaken mee doet vooraf te verifiëren. Vaak kun je al met enkele basisprincipes, via onder andere Alibaba.com, nagaan of je te maken hebt met een fabrikant of met een wederverkoper. Dit is niet altijd voldoende om de fabriek te verifiëren. Aangezien de afstand tussen Nederland/België en China niet klein is, is het handig om een fabrieksaudit uit te (laten) voeren. Je kunt dit laten doen door een inspectiebedrijf of door de fabrikant zelf. Let er wel op dat wanneer je de audit laat doen door een medewerker van de fabriek, je niet altijd een betrouwbaar beeld/resultaat krijgt. Wij adviseren daarom om een externe beoordelaar in te schakelen om deze checklist uit te voeren.

Taal: Engels

    € 17,00 incl. btw

5 tips om online geld te verdienen

In 2018 zijn er diverse verdienmodellen om online geld te verdienen of zelfs een succesvol bedrijf te starten. In onze pdf is te lezen welke 5 manieren in 2018 kansen bieden en eenvoudig uit te voeren zijn. Download de pdf en je ontvangt deze gratis in je mailbox.

Taal: Nederlands

              Gratis

Onderhandelingsgids

Vanaf 1 december 2018 beschikbaar

Taal: Nederlands (Engelse dialogen)

Reviewgids bol.com

Vanaf 1 december 2018 beschikbaar

Taal: Nederlands

Nu TIJDELIJK een combinatie-deal

Onderstaande downloads t.w.v. €72 + boek t.w.v. €24,95

 • Het fysieke boek ‘Geld verdienen via bol.com’ (t.w.v. €24,95)
 • RFQ formulier (3 documenten) (t.w.v. €20,-)
 • Eindkwaliteitcontrolechecklist (t.w.v. €15,-)
 • Fabrieksaudit formulier (t.w.v. €17,-)
 • PO template (3 documenten) (t.w.v. €20,-)
 • China import begrippenlijst

Alleen in november samen voor
€ 96,95  €50,-

©2018 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account