Downloads

Reviewgids bol.com

Voor zakelijke verkopers via bol.com hebben wij een reviewgids geschreven waarin we je in 26 pagina’s alles vertellen over het verzamelen van productbeoordelingen op bol.com.

 • H1: Waarom zijn productbeoordelingen op bol.com zo belangrijk voor zakelijke verkopers?
 • H2: Wat zijn goede (product)beoordelingen op bol.com?
 • H3: Hoe ga je om met negatieve (product)beoordelingen?
 • H4: Hoe verzamel je productbeoordelingen?
 • H5: Automatiseren van productbeoordelingen verzamelen

Taal: Nederlands

     € 15,00 incl. btw

China import begrippenlijst

Wanneer je gaat importeren vanuit China kom je in aanmerking met heel wat verschillende, vaak onbekende, begrippen/afkortingen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste begrippen met uitleg die je tegen zult komen tijdens je importeerfase. Download de begrippenlijst vooraf of tijdens het contact met je leverancier om zo onduidelijkheden te voorkomen.

Talen: Engels en Nederlands

                     Gratis

Request For Quote (RFQ) formulier 

Professionele bedrijven werken vaak aan de hand van RFQ-formulieren. Met een Request for Quote vraag je een prijs- en leveringsofferte op. Je noteert in dit formulier zo specifiek mogelijk al je wensen en specificaties en vraagt de leverancier voor een prijs- en leveringsofferte. Chinese leveranciers hechten hier grote waarde aan. Het is niet enkel nuttig voor jezelf, aangezien je direct overzichtelijk hebt met wie je te maken hebt en of de leverancier interessant voor je is, maar ook de leverancier heeft in één overzicht alle gegevens staan. Daarnaast is het erg tijdsbesparend, omdat je niet meer constant heen en weer hoeft te e-mailen. We adviseren je om in een eerste contact met een leverancier, direct het RFQ-formulier te sturen met een begeleidende e-mail.

Aantal documenten die je ontvangt: 3

 • RFQ-formulier
 • Begeleidende e-mail bij RFQ
 • Instructies RFQ

Taal: Engels

    € 20,00 incl. btw

Purchase Order (PO) template

Dit document versterkt je positie bij het inkopen in China. Een PO zorgt ervoor dat jij als koper duidelijk en expliciet communiceert wat je in gaat kopen tegen welke voorwaarden, prijzen en eventuele varianten. Ook zorgt dit ervoor dat voor de fabrikant duidelijk is wat het uiteindelijke product dient te zijn en welke wijzigingen/specificaties voor de definitieve order doorgevoerd moeten worden. Met een PO stroomlijn je het inkoopproces, wat resulteert in een tijdsbesparing, duidelijkheid en goede afspraken. In de PO staan ook diverse voorwaarden naar de verkoper toe. In deze voorwaarden staat wat jij verwacht van de leverancier en welke stappen deze na de PO dient te volgen om tot een verkoop (PI) over te gaan. Heb je geen inkoopsysteem waarmee je een PO kunt uitdraaien, gebruik dan dit Excelbestand.

Aantal documenten die je ontvangt: 3

 • PO Template Engels
 • PO Template Chinees en Engels
 • Instructies PO

    € 20,00 incl. btw

Eindkwaliteitschecklist

Deze checklist is een document met diverse variabelen om de kwaliteit van het eindproduct te meten. Dit document is per product anders. Daarom staan er heel wat variabelen in, zodat je voor jouw product een geschikte checklist kunt opstellen. Deze lijst is bedoeld om de inspectie bij de fabriek uit te voeren, voordat de goederen verzonden worden. Je kunt ervoor kiezen om de checklist te sturen naar een inspectiebedrijf in China dat voor jou de kwaliteit zal gaan controleren bij de fabriek, maar je kunt er ook voor kiezen om de fabriek deze controle te laten uitvoeren. Mocht je de controle laten uitvoeren door een inspectiebedrijf, dan zal de betrouwbaarheid van de gegevens wel vaak hoger zijn dan wanneer je dit door de fabrikant laat uitvoeren.

Taal: Engels

    € 15,00 incl. btw

Fabriekscontrole checklist

Als ondernemer wil je graag kwalitatieve producten voor een zo gunstig mogelijke inkoopprijs. Het is daarom belangrijk om de fabriek waar je zaken mee doet vooraf te verifiëren. Vaak kun je al met enkele basisprincipes, via onder andere Alibaba.com, nagaan of je te maken hebt met een fabrikant of met een wederverkoper. Dit is niet altijd voldoende om de fabriek te verifiëren. Aangezien de afstand tussen Nederland/België en China niet klein is, is het handig om een fabrieksaudit uit te (laten) voeren. Je kunt dit laten doen door een inspectiebedrijf of door de fabrikant zelf. Let er wel op dat wanneer je de audit laat doen door een medewerker van de fabriek, je niet altijd een betrouwbaar beeld/resultaat krijgt. Wij adviseren daarom om een externe beoordelaar in te schakelen om deze checklist uit te voeren.

Taal: Engels

    € 17,00 incl. btw

Onderhandelingsgids

Online onderhandelen met Chinese Zakenpartners is een vak apart. Een andere cultuur en andere onderhandelingstechnieken. Vaak ontstaan er frustraties omtrent MOQ’s (minimal order quanity) en prijzen. De ene leverancier vraagt een te hoge prijs of de ander stelt een te hoge MOQ vast. Hoe moet je hiermee omgaan? Welke onderhandelingstechnieken moet je inzetten, zodat je toch uiteindelijk een goede deal kunt sluiten? Uit welke kosten bestaat een product eigenlijk? Wij schreven de Onderhandelingsgids die jou gaat helpen om jouw onderhandelingsproces te versnellen en vereenvoudigen. Deze gids bestaat uit een pdf van 26 pagina’s.

De hoofdstukken bestaan uit:

 • H1: De 5 M’s
 • H2: Communicatietips
 • H3: Doe je huiswerk
 • H4: Gouden tips voordat je start met onderhandelen
 • H5: Onderhandelen voor een lagere Minimum Order Quantity (MOQ)
 • H6: Onderhandelen voor een lagere productprijs
 • H7: Onderhandelen bij een prijsverhoging

Taal: Nederlands (Engelse dialogen)

             € 15,00 incl. btw

©2017-2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account