6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #17015
    Manouk Berber
    Deelnemer

    Beste allen,

    Ook ik heb het boek met veel plezier in 1 keer uitgelezen, en heb al veel gehad aan de kennis die wordt gedeeld, super! Toch zijn er nog een paar dingen die nog een beetje onduidelijk voor mij zijn.

    Binnenkort zal ik mijn eerste bestelling via Alibaba ontvangen, en ik heb deze bestelling onder de voorwaarde DDP (Duty Delivery Paid) geplaatst.
    Ik ben in de veronderstelling dat ik hierdoor al heb betaald voor de belasting en invoerheffing op mijn producten, klopt dit?

    Verder nog een andere vraag. Wanneer je goederen verkoopt via Bol.com, dien je belasting af te dragen over de elk verkocht product. Hoe kun je dit het makkelijkst afdragen? En, heb je nog rechten om betaalde belasting terug te vragen?

    Jullie antwoorden zullen mij ontzettend helpen met het berekenen van mijn kostenplaatje. Alvast bedankt!

    Groet,
    Manouk

    #17021
    Jack
    Deelnemer

    Hallo Manouk,

    Bij DDP regelt degene die verzendt (in dit geval de leverancier) alle verschuldigde belasting, heffingen en douanekosten. Normaalgezien zou je dus inderdaad kunnen stellen dat alles betaald is.

    Wat betreft de btw die je dient af te dragen, kun je de maandelijkse factuur van bol.com raadplegen. De consument betaalt aan bol.com de verschuldigde btw over de verkoopprijs. Jij als verkoper betaalt btw over het bedrag dat je hebt aan service afneemt. In dit geval de bemiddelingsbijdrage en eventuele verzendlabels die je via bol.com aanmaakt. De maandelijkse factuur is het verschil tussen het uit te keren bedrag en de gemaakte kosten incl. btw. Het btw bedrag van deze factuur kun je bij aangifte omzetbelasting dus ook terugvorderen bij de belastingdienst in de vorm van voorbelasting.

    #17034
    Tina Gosravani
    Sleutelbeheerder

    Hi Manouk,

    Superleuk om te horen!
    Bij DDP worden inderdaad invoerrechten voor je betaald. Vraag wel aan je leverancier hoe ze dit hebben bepaald. Vraag om een bewijs.

    Je andere vraag omtrent de belasting: Jack gaf hier het juiste antwoord op. Is dit duidelijk voor je?
    En maak je gebruik van een boekhouder?

    Groetjes,

    Tina

    #17036
    Mike Volker
    Deelnemer

    Waarom voor DDP gekozen Manouk?

    #17038
    Manouk Berber
    Deelnemer

    Hi Jack, ontzettend bedankt voor de uitleg, dit verschaft me al meer duidelijkheid 🙂

    #17039
    Manouk Berber
    Deelnemer

    Hi Tina,

    Yes, het begint al duidelijker te worden. Ik zal binnenkort gaan beginnen met verkopen, en als ik alles eenmaal voor het eerst gedaan heb, verwacht ik dat het duidelijker wordt. Thanks in ieder geval!


    @Mike
    . Ik heb voor DDP gekozen omdat de fabrikant in dat geval verantwoordelijk is totdat de goederen geleverd zijn. Ook is het dan fijn dat alle belastingen en heffingen betaald zijn.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2017-2024 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account