Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tina Gosravani 1 maand, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #17728
   Hansje 
  Bijdrager

  Ben ik weer!

  Ik heb een vraag omtrent het labelen van de producten. Ik dacht zelf aan het laten plakken van de bsku codes door mijn fabrikant in China, waardoor ik €0,18 per label via bol.com bespaar. Zijn er meerderen hier die dit op deze manier doen?

  Alvast bedankt voor jullie reacties!

  #17730
   Fabian Haverbeke 
  Bijdrager

  Ja, ik doe het gewoonlijk altijd zo. In China doen ze dat gratis. Je moet het gewoon aan je leverancier vragen.

  Maar vergeet niet dat je je productpagina op voorhand moet aanmaken van zodat je de bSKU van je producten hebt, en kunt doorgeven aan je supplier!

  #17779
   Melanie Keulen 
  Bijdrager

  Precies zoals Fabian zegt. Onze leveranciers doen dit ook voor ons. Gewoon vragen, het kan.

  #17813
   Tina Gosravani 
  Sleutelbeheerder

  Hi Hansje, bSKU’s door de leveranciers laten zetten, is prima te doen. Veel leveranciers doen dit, zoals Fabian zegt, kosteloos. Vraag ze wel of ze een foto of iets kunnen doorsturen, zodat je kunt checken of ze dit op de juiste wijze (volgens de voorwaarden van bol.com) hebben uitgevoerd.

  #17932
   e-marketbusiness 
  Bijdrager

  Ik ben sinds een maand begonnen en heb al veel onderzoek gedaan omtrent het verkopen via bol.com. Het boek ‘geld verdien via bol.com’ heeft mij veel geholpen.

  Misschien stel ik dezelfde vraag als hierboven maar graag wil ik nog meer zekerheid omtrent het verzenden vanuit de leverancier rechtstreeks naar bol.com.

  Het lijkt mij efficiënter om de pakketten te voorzien vanuit de leverancier met een BSKU nummer zodat ik zelf niet moet stickeren. Bijkomend voordeel is dat de artikelen niet eerst langs mij thuis komen om ze daarna alsnog te verzenden via bol.com (weer extra verzendkosten en minder marge).

  Wie heeft tips en ervaringen om dit proces optimaal, onder juiste condities, te laten verlopen.

  Alvast bedankt

  #17957
   Daniël 
  Bijdrager

  Hallo,

  Mijn plan is om producten vanuit China gelijk naar LvB te sturen. Ik heb al
  gelezen dat dit een risico met zich meebrengt maar als je goed communiceert dat dit mogelijk is.

  Mij is iets nog niet duidelijk.
  Het bSKU nummer kan dus gratis geplakt worden op de producten door de leverancier.
  Er wordt ook veel gepraat over EAN-nummers. Graag hoor ik het als ik helemaal verkeerd zit,
  maar het EAN-nummer is toch overbodig als je een bSKU nummer aanmaakt via je zakelijk verkopen account
  en de Chinese leverancier dit bSKU nummer op de producten plakt?

  Als het EAN-nummer overbodig is, klopt het toch dat ik vervolgens goed moet communiceren met de leverancier
  over het plakken van de bSKU nummers op elk product en dan kan het toch verzonden worden naar LvB?

  Ik hoor graag van jullie!

  Alvast bedankt.

  #18043
   Tina Gosravani 
  Sleutelbeheerder

  @Daniel @e-marketbusiness

  Vanuit een leverancier rechtstreeks verzenden naar bol.com kan, maar zou ik niet aanbevelen wanneer je pas start en het voor eerst doet.
  Voornamelijk met als reden, je hebt geen controle over de kwaliteit van een zending. Vooral als je pas een leverancier hebt gevonden, wil je er zeker van zijn dat je voor een langere termijn zaken wilt doen met deze leverancier. Het bestellen van samples is een must, maar het komt weleens voor dat de kwaliteit in een grotere zending anders is dan een sample. Dit zou je dus moeten checken.

  Mijn tip: voor een eerste keer laat de zending naar je eigen postadres sturen en controleer zorgvuldig.Je wilt voorkomen dan een zending bij bol.com aankomt en je vervolgens een enorme retourpercentage hebt. Bij verkopen via bol.com heb je namelijk geen controle over je retourproces, maar moet je voldoen aan het retourbeleid van bol.com.

  Verder: een product moet altijd voorzien zijn van een geldige ean-code (GS1 gebruiken hiervoor, zover wij weten zal in de toekomst bol.com enkel werken met GS1-codes). Kies je ervoor om alleen maar op bol.com te verkopen, dan kun je inderdaad ervoor kiezen om geen ean-codes op het product te laten zetten, maar een Lvb-label bSKU. Wij doen dit niet, omdat we niet enkel op bol.com verkopen. Er zijn ook andere kanalen waarmee je afzet kunt creëren. Webshop, andere marketplaces of fysieke winkels. Hiervoor is een ean-code vaak wel nodig.

  Ook is het belangrijk om te weten hoe producten aangeleverd dienen te worden bij bol.com. Lees de aanleverspecificaties goed door en geef dit door aan leveranciers wanneer je kiest om rechtstreeks van leverancier te sturen naar bol.com. Dit natuurlijk ook lezen als je zelf verstuurt. Zo mag je bijv. geen losse pakketten van zwaarder dan 15 kilo opsturen naar bol.com. Hier wordt zwaar op gecontroleerd. In het verleden een pakket van 16,5 kilo opgestuurd en deze retour gekregen, omdat het de aanleverspecificaties overschreed.

  Daarnaast: Wanneer je vanuit een leverancier rechtstreeks laat verzenden naar het magazijn van bol.com, dan zal je rekening moeten houden dat verzendkosten hoger uitvallen dan je wellicht had gedacht. Stel je importeert van China en je laat verpakkingsmateriaal ook daar drukken en je leverancier zorgt ervoor dat alles verpakt is, dan betaal je meer verzendkosten door het hogere volume. Het los laten verzenden van verpakkingsmateriaal en de producten, is vaak goedkoper. Dit betekent wel dat dan jezelf/je team de zending moet inpakken en vervolgens moet opsturen naar bol.com. Neem dit ook mee in je achterhoofd.

  Tot slot: verstuur je direct naar bol.com, zorg er dan ook voor dat je de juiste incoterm doorgeeft aan je leverancier. Je dient er dan voor te zorgen dat alle belastingen en kosten betaald zijn, voordat het bij bol.com aankomt. Bol.com zal nimmer deze kosten voor jou betalen.

  Veel succes guys!

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account