2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #17279
    bramheijmans
    Deelnemer

    Beste ondernemers, na het boek gelezen te hebben ben ik gestart met mijn eigen product research. Tijdens mijn product research ben ik bij het volgende bol.com verkopersaccount uitgekomen: Online Verkoop Store (https://www.bol.com/nl/v/online-verkoop-store/1392689/?offerId=1001032726315725)

    Dit verkopersaccount is sinds 21 september 2018 actief en heeft een aanbod van 348 producten. Dit zijn voornamelijk producten van bestaande merken zoals Pampers en Dreft, sommige hiervan hebben 1200+ reviews.

    Mijn vraag is nu: heeft iedereen het recht om deze producten te verkopen en hoe kan het dat een product binnen z’n korte periode 1200+ reviews heeft gekregen.

    Welke strategie hangt hierachter? Het is duidelijk geen private labeling.

    #17306
    Business Doe Je
    Sleutelbeheerder

    Hallo Bram, als verkoper op bol.com mag jij alles aanbieden dat binnen de richtlijnen valt en voorzien is van een EAN-nummer. Iedereen heeft dus het recht om deze producten te mogen verkopen. Verwar dit niet met het feit dat je zomaar andermans EAN mag gebruiken. De reviews die jij benoemt zijn gekoppeld aan een product en niet aan een verkoper. Het aantal reviews zijn dus het totaal aantal reviews op een EAN.

    Dit is inderdaad geen private label strategie maar de strategie van bestaande producten verkopen via bol.com. Deze strategie is vaak wel moeilijker, aangezien je zeer voordelig moet kunnen inkopen, om het koopblok moet strijden en bijna altijd in een prijzenconcurrentie terecht komt. Het is hier dus lastiger om hogere winsten te behalen, maar daarentegen kun je vaak wel hogere volumes draaien doordat je bekende merken verkoopt. Weeg dus goed af wat je strategie zal zijn, zodra je op bol.com gaat verkopen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

©2017-2024 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account