Leestijd: 1 minuut

Wat is een private label?

Bij private label worden producten/diensten geproduceerd/ontwikkeld door partij A en op de markt gebracht door partij B onder een eigen branding (merk).

De kans is groot dat je in je leven ooit een private label product hebt gekocht (dan wel bewust of onbewust). Een private label product kan een fles tomatenketchup zijn, medicijnen, kleding, een toetsenbord, webhosting, noem het maar op. Huismerken vallen ook onder een private label categorie.

 

Het private label proces

Het private label proces ziet er als in principe als volgt uit: een fabrikant (bedrijf A) produceert, in het voorbeeld hieronder, merkloze zonnebrandcrèmes. Bedrijf B neemt contact op met bedrijf A en koopt de zonnebrandcrèmes in van bedrijf A, maar voorziet deze van een eigen merk. Bedrijf B verkoopt dit product vervolgens in de markt als een eigen product/merk. Verpakking, marketing, logisitiek et cetera voert bedrijf B uit.

1 Reactie
  1. […] ziet dat ook in Nederland langzamerhand bewust gekozen wordt voor private labelling, maar hoe onderscheid jij je tussen alle private labels? Goede vraag! Merkbeleving, is ons […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2019 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account