Leestijd: 4 minuten

Boeken lezen bevelen we ieder (startende) ondernemer aan. Uit boeken lezen, haal je inspiratie en nieuwe ideeën. Je verrijkt je kennis en blijft continu leren.

Dit zijn interessante boeken die wij aanbevelen om te lezen als (startende) ondernemer.

1. The hard thing about hard things – Ben Horowitz

The hard thing about hard things

Ben Horowitz, medeoprichter van Andreessen Horowitz is een van Silicion Valley’s meest gerespecteerde ondernemers. In zijn boek windt hij er geen doekjes om: het ondernemerspad gaat niet over rozen. Zo vaak als mensen het starten van een bedrijf ophemelen, zo zelden zijn ze eerlijk over hoe moeilijk het is er een te runnen.Hij deelt in ‘The Hard Thing About Hard Things’ de inzichten die hij heeft verworven met het investeren in, toezicht houden op, en opstarten, managen en (ver)kopen van technologiebedrijven. Met praktische en eerlijke adviezen – of het nou gaat om vrienden ontslaan, personeel bij de concurrent weghalen, het cultiveren en behouden van een CEO-mentaliteit of weten wanneer je je slag moet slaan.

2. The power of preeminence – Paul Rulkens

Erg goed boek dat je inzicht geeft in hoe je jezelf en je bedrijf verder kunt ontwikkelen. Hoe zijn succesvolle ondernemers in staat geweest om zo succesvol te zijn? Hoe kun je onderscheidend zijn en een giraffe zijn omringd in een veld met veldmuizen? Inspirerend boek die wij aanbevelen voor iedereen die meer uit zichzelf en zijn bedrijf wilt halen.

3. The E-Myth Revisited – Michael E. Gerber

Dit boek is een echte eye-opener voor iedere ondernemer. Je hebt het wellicht vaker gehoord: werk niet ‘in’ je bedrijf, maar ‘aan’ je bedrijf. De auteur van dit boek legt uit dat sommige ondernemers zich ten onrechte ondernemer noemen. Ze hebben een baan in plaats van een bedrijf. Als ondernemer kun je drie rollen vervullen. Je werkt in het bedrijf (uitvoerder), je managet het bedrijft (manager) of je staat helemaal bovenaan en werkt ‘aan’ het bedrijf (ondernemer). Het boek is zeer geschikt voor de (toekomstige) ondernemer die succesvol bedrijf wilt creëren. Het laat je zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en het ontkracht bepaalde ondernemersmythes, zoals: ondernemen is iets dat in je bloed moet zitten. De auteur verdiept zich in het volledige groeiproces dat elke ondernemer doormaakt.

4. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey

Dit boek gaat om mensen en hun gedrag. Hoe steekt een mens in elkaar? Hoe ontwikkel ik mezelf? Waar sta ik en hoe kan ik mijn leven beter vorm geven? Het boek helpt je meer structuur en balans te vinden in je leven. De titel van het boek kan misleidend zijn als je leiderschap te nauw omschrijft. Het gaat in dit boek niet (alleen) om leiderschap aan anderen, maar met name om leiderschap aan jezelf. Boek is voor iedereen geschikt.

5. Groot denken – Adriaan Wagenaar

Groot denken

In ‘Groot Denken’ legt Adriaan Wagenaar uit dat kansen zien belangrijker is dan ooit. Toch blijkt dit vaak lastig te zijn, doordat we vast blijven houden aan oude (vastgeroeste) gewoontes. Het boek leert je om weer als kind te denken om zo vraagstukken op een creatieve manier te benaderen. Volgens de auteur is groot denken een routine die je kunt ontwikkelen. Dit boek is interessant voor iedereen die wilt leren hoe je groter kunt denken om zo creatieve oplossingen voor lastige vraagstukken te kunnen vinden.

6. Elon Musk – Ashlee Vance

Elon Musk boek

Een inspirerend boek over het leven van Elon Musk, de man achter PayPal, Tesla Motors, SpaceX en SolarCity. Hoe zag het leven van Elon als kind uit en hoe is hij uitgegroeid tot de miljardair zoals we hem tegenwoordig kennen? Ondanks de tegenslagen die hij heeft meegemaakt en meemaakt, probeert Elon de wereld stapje voor stapje mooier te maken. Boek geschikt voor iedereen die houd van biografieën, maar ook voor (toekomstige) ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie.

 

Welke andere boeken beveel jij zeker aan om te lezen als ondernemer?

 

0 Reacties

Geef een antwoord

©2017-2023 Business Doe Je

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account